ابدو و لیپو همزمان

ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن همزمان 

ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن همزمان راهی برای تغییر شکل شکم و پهلوها، در یک مرحله است. بسیاری از کسانی که تجمع چربی در ناحیه شکم دارند، به دنبال روشی می‌گردند که همه این مشکل‌ها را یکجا برطرف کند. انجام این دو عمل می‌تواند باعث حذف چربی اضافی، سفت‌شدن عضله‌های شکم و برداشته‌شدن پوست شل شود. در نتیجه، ظاهر بهتری در ناحیه میانی بدن ایجاد خواهد شد. این روش اگرچه جذابیت بالایی دارد و قابل انجام است؛ اما شناخت همه جنبه‌های آن مهم است تا شخص بداند چه انتظاری از عمل دارد، چه عارضه‌هایی ممکن است رخ دهد و چگونه باید خود را آماده کند.

مزایای انجام همزمان ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن

از اصلی‌ترین علت‌های گرایش به انجام همزمان ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن، رسیدن به نتیجه‌ای جامع در کمترین زمان است. مزایای این عمل ترکیبی عبارت‌اند از:

ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن همزمان

حذف همزمان چربی‌های جانبی و اصلاح پوست شکم:

لیپوساکشن کمک می‌کند بخش زیادی از چربی‌های ناخواسته در اطراف شکم و پهلو برداشته شود و ابدومینوپلاستی هم پوست اضافی را برمی‌دارد. در نهایت حاصل، شکمی است که هم صاف‌تر به نظر می‌رسد و هم سفت‌تر.

سفت‌تر شدن عضله‌های شکمی:

گاهی افراد تنها با برداشتن چربی به نتیجه دلخواه نمی‌رسند و باید عضله‌های شکمشان هم ترمیم شود. در این روش، جراح عضله‌های شل شده را تقویت کرده و به استحکام کلی شکم کمک می‌کند.

یک‌پارچگی در اصلاح فرم شکم و پهلوها:

زمانی که لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی به صورت مجزا انجام شوند، هر بار یک منطقه از بدن تغییر می‌کند. اما روش ترکیبی، ظاهر ناحیه مرکزی بدن را از جلو، پهلو و حتی پشت اصلاح می‌کند. در نتیجه، اندام صاف‌تر و کشیده‌تر نشان داده می‌شود.

کاهش دفعات بیهوشی و دوره نقاهت:

وقتی شخص برای هر عمل جداگانه، دو بار دوران نقاهت داشته باشد، زمان زیادی را خانه‌نشین می‌شود. در عمل ترکیبی، این بازه زمانی کوتاه‌تر است؛ چراکه همه چیز در یک جلسه جراحی صورت می‌گیرد و فرد فقط یک بار بیهوش می‌شود.

کمک به صرفه‌جویی در هزینه و وقت:

از آنجا که بیمار تنها در یک مرحله در بیمارستان یا مرکز جراحی حضور خواهد داشت، هزینه‌های اتاق عمل، بیهوشی و حتی مراجعه‌های مکرر کم می‌شود.

تمام مزیت‌هایی که گفته شد، باعث شده است این روش در بین راهکارهای زیبایی شکم، توجه بسیاری از افراد را جلب کند.

کاندیداهای شایسته برای عمل ترکیبی

برخی افراد تنها چربی اضافه در بخشی از شکم دارند و شاید صرفاً لیپوساکشن کافی باشد. اما گروهی دیگر نیز ممکن است شُل‌شدن پوست و حتی افتادگی‌های عمده داشته باشند و به‌جز برداشتن چربی، نیاز به سفت‌شدن عضله یا کم‌ شدن پوست اضافه پیدا کنند. از دید متخصصان، کسانی که شرایط زیر را دارند، گزینه‌ های مناسب این جراحی‌ اند:

  • افرادی با افتادگی شدید پوست در ناحیه شکم: کسانی که پوستشان پس از کاهش وزن زیاد یا بارداری، جمع نشده و شکمی افتاده دارند.
  • افرادی با چربی‌های پراکنده در اطراف شکم و پهلوها: اشخاصی که حجم چربی باقی‌مانده در نقاط گوناگون شکمشان زیاد است و از طریق ورزش یا رژیم نمی‌توانند به فرم ایده آل برسند.
  • کسانی که شاخص توده بدنی بیش‌ازحد بالا ندارند: افرادی که چاقی مفرط ندارند و وزنشان تا حدی کنترل شده است، می‌توانند از این روش به‌خوبی استفاده کنند. اشخاص دارای شاخص توده بدنی خیلی بالا معمولا نیاز دارند ابتدا روش‌های دیگر را امتحان کنند یا در صورت لزوم، وزن خود را پایین بیاورند.
  • بانوانی که پس از زایمان با پوست شل و انباشته‌ شده روبه‌رو شده‌اند: افتادگی پوست و تضعیف عضله‌های شکمی در دوران بارداری رخ می‌دهد. ترکیب لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی، در صورت وجود شرایط جسمی پایدار، می‌تواند راهی برای بهبود ظاهری باشد.
  • افرادی با سلامتی عمومی خوب: این عمل‌ها تحت بیهوشی انجام می‌شود؛ پس اشخاصی که بیماری‌های حاد قلبی یا اختلال خون‌ریزی شدید ندارند، برای این کار گزینه قابل قبولی به‌حساب می‌آیند.

✅✅ بیشتر بخوانید: لیپوساکشن غبغب

مراحل انجام عمل ترکیبی

ابتدا بیمار تحت اثر داروی بیهوشی قرار می‌گیرد تا بدون درد باشد. متخصص بیهوشی شرایط جسمی مانند عملکرد قلب و ریه را بررسی می‌کند تا اطمینان پیدا کند انجام عمل بدون دردسر ادامه یابد. جراح نواحی تجمع چربی را علامت‌گذاری می‌کند. سپس چند برش کوچک در محل‌های تعیین‌ شده ایجاد می‌شود و یک لوله باریک یا کانول وارد این برش‌ها می‌گردد. با حرکات کنترل‌ شده، بافت‌های چربی انباشته بیرون کشیده می‌شوند.

پس از تخلیه بافت چربی، جراح روی برش ابدومینوپلاستی تمرکز می‌کند؛ معمولا یک برش افقی در بخش پایین شکم ایجاد می‌شود. در این مرحله، پوست اضافه برداشته می‌شود و اگر لازم باشد عضله‌ها هم ترمیم و سفت می‌شوند. سپس پوست باقی‌مانده پایین کشیده شده و بخیه می‌گردد. در عمل‌های گسترده‌تر، ممکن است جای ناف نیز جابه‌جا شود. وقتی این دو عمل به اتمام رسید، تیم جراحی ناحیه را پانسمان می‌کند. لوله‌های کوچکی به نام درن ممکن است درون بخش‌هایی از شکم جاسازی شوند تا مایع‌های اضافی تخلیه گردد. بیمار را به ریکاوری می‌برند تا علائم حیاتی‌اش زیر نظر قرار بگیرد.

پس از ترخیص، بیمار باید دوره نقاهت را در خانه بگذراند و به دستورات جراح عمل کند. معمولا طی این زمان، شخص از گن‌های فشاری برای جلوگیری از ورم و حفظ فرم شکم استفاده می‌کند. متخصصان توصیه می‌کنند فرد حداقل چند هفته از انجام کارهای سنگین، خم‌شدن‌های پیاپی یا بلندکردن اجسام پرهیز کند و روند بهبود را به‌تدریج طی نماید.

عوارض و خطرات احتمالی

هر جراحی زیبایی، در کنار مزیت‌های خود، احتمال ایجاد عارضه را هم دارد. انجام همزمان ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن، گرچه مزیت‌های زیادی دارد، اما نباید از ریسک‌های احتمالی آن غافل شد:

  1. دوره نقاهت طولانی‌تر:

عمل ترکیبی حجم بالایی از بافت را درگیر می‌کند. ازاین‌رو ممکن است درد و کاهش توان فرد در روزهای اول کمی شدیدتر باشد و زمان بیشتری صرف استراحت شود.

  1. عفونت و تجمع مایعات (سروما):

بخیه‌خوردن ناحیه وسیع شکم چنین خطراتی را به دنبال دارد. البته جراح برای پیشگیری از خون‌ریزی یا پرده‌برداری سروما، درن را در بخش جراحی‌شده قرار می‌دهد. همچنین تجویز آنتی‌بیوتیک طبق دستور متخصص ضروری است تا خطر عفونت کم شود.

  1. خطر لخته شدن خون:

بی‌تحرکی بعد از عمل احتمال لخته‌شدن خون در رگ‌ها را افزایش می‌دهد. بنابراین پزشکان از بیمار می‌خواهند پس از چند روز قدم‌های سبک داخل خانه داشته باشد و مایعات کافی مصرف کند.

  1. جای زخم:

برش افقی بزرگ در پایین شکم باعث می‌شود آثار بخیه در آنجا دیده شود که با مرور زمان کم‌رنگ خواهد شد.

  1. ورم و کبودی بیشتر:

چون دو ناحیه درگیر شده‌اند (بافت چربی و پوست)، تورم یا کبودی ممکن است گسترده‌تر از یک عمل عادی باشد.

توجه به مراقبت‌های بعد از عمل و رعایت توصیه‌های پزشکی نقش زیادی در پیشگیری از این عارضه‌ها دارد. همچنین در صورت نمایان‌شدن علائمی نظیر تب، قرمزی زیاد و ترشحات غیرعادی، لازم است پزشک را در جریان گذاشت.

نکات مهم قبل از تصمیم‌گیری

  • ارزیابی واقع‌بینانه از نتیجه:

هرچند این عمل ترکیبی کمک می‌کند شکم، صاف‌تر و خوش‌فرم‌تر شود، اما نباید انتظار داشت همه عیب‌های بدن در یک جلسه و بدون ورزش یا رژیم غذایی اصلاح گردد. رسیدن به هیکلی متعادل نیازمند حفظ عادت‌های سالم پس از عمل است.

  • مشورت کامل و انتخاب جراح مجرب:

پیدا کردن جراحی که مهارت کافی در این عمل گسترده داشته باشد، اهمیت بالایی دارد. اطلاعات مربوط به رزومه و سابقه جراح را بررسی کنید و در جلسه مشاوره هر پرسشی دارید مطرح نمایید.

  • انجام آزمایش‌ها و بررسی وضعیت جسمانی:

پزشک احتمالا آزمایش خون، بررسی قلب و تصویربرداری‌های گوناگون را تجویز خواهد کرد تا سلامتی عمومی شخص سنجیده شود. در صورتی که قند خون یا فشار خون تنظیم نباشد، لازم است ابتدا این مشکل‌ها برطرف گردد.

  • ترک دخانیات و الکل:

سیگار و مشروبات الکلی روند ترمیم زخم را مختل می‌کند و حتی روی گردش خون اثر منفی دارد. بهتر است چند هفته پیش از عمل این عادت‌ها ترک شوند.

  • برنامه‌ریزی برای دوران نقاهت:

پس از جراحی ترکیبی، امکان دارد فرد چند روز به کمک دیگران نیاز داشته باشد. پس باید زمان کافی را در نظر گرفت. اگر فرد شاغل است بهتر است تاریخ عمل را طوری تنظیم کند که بتواند مدتی از کار مرخصی بگیرد و در خانه بماند.

  • تلاش برای ثابت نگه داشتن وزن:

در صورت نوسان زیاد در وزن پس از عمل، ممکن است نتیجه حاصل دوام کمتری داشته باشد. ثابت‌بودن وزن پیش از جراحی و پس از آن، در رسیدن به بهترین دستاورد موثر است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *